Fiets winterbeurt
Nieuws

Wintertijd! Maak uw fiets winterklaar!

De wintertijd is ingegaan! En dat betekend dat de koudere periode eraan komt. We geven u hieronder graag wat tips, zodat uw fiets de winter goed doorkomt. Te beginnen met het aanpassen van de tijd op uw e-bike display, daarna hoe u het beste de fiets kan onderhouden in de winter. (Tips voor accu-gebruik van uw e-bike) en als laatste bieden wij u een mooie aanbieding voor de Egberts Winterbeurt!

Tijd aanpassen E-bike display

Nu de wintertijd is ingegaan kan het zijn dat de tijd op uw e-bike display niet meer goed staat. Bij bepaalde modellen gaat de tijd aanpassen automatisch. Hieronder leggen we per merk uit hoe u de tijd kunt aanpassen. Komt u er niet uit? Dan helpen we u graag in de winkel.
Het is van belang dat het display al aanstaat voordat u onderstaande stappen onderneemt.

Bosch – Reset- en infoknop (i) ingedrukt houden totdat ‘configuratie’ in het scherm komt te staan. De tijd komt in beeld en via de aan/uit-knop zet u de tijd terug en via het lichtknopje de tijd vooruit. Door op ‘reset’ te klikken gaat u weer terug naar het normale scherm en is de tijd aangepast.

Shimano – Modeknop en pijltje naar beneden ingedrukt houden, totdat u in het menu komt van het display. Zoek met de pijltjes naar ‘clock of klok’. Druk eenmaal op de modeknop, rechts bovenin gaat het eerste cijfer van de tijd knipperen, met de pijltjes kan u de tijd aanpassen, als het cijfer goed staat drukt u op de modeknop om de volgende aan te passen. Als de tijd goed ingesteld is bevestigd u op dit door op de verlichtingsknop te drukken. U kan het display weer uitzetten of heerlijk gaan fietsen.

Ion – Druk 3 seconden de pijl naar rechts in. In het menu kunt u zoeken met de pijltjes naar ‘tijd’. Op ‘tijd’ klikt u nogmaals op het rechter pijltje. Met de pijltjes kunt u de tijd wijzigen. Met het rechter pijltje bevestigd u de tijd.

E-motion – Houd de omlaag- en omhoogpijl drie seconden ingedrukt. Stel met dezelfde pijltjes de tijd in, door ‘mode’ te klikken bevestigd u de tijd. Terugkeren naar het beginscherm houdt u ‘mode’ drie seconden ingedrukt.

Specialized – Druk de ‘set-knop’ langere tijd in totdat de tijd knippert. U kan nu met de + en – knop de tijd instellen. Houdt de ‘set-knop’ weer ingedrukt, wacht of maak een pedaalomwenteling om weer naar het opstartscherm te gaan.

Stromer – Kijk voor Stromer aanpassingen op de website van Egberts Premium Store

Fietsonderhoud in de winter

Blijft u gewoon doorfietsen in de winter? Dan zijn de volgende tips erg handig voor u.

 • Denk vooral aan uzelf en kleedt u warm genoeg aan. Bij ons in de winkel hebben we ruime voorraad winterkleding, waarmee u heerlijk warm de winter doorkomt!
 • Monteer winterbanden en doe iets minder lucht in de banden. Hierdoor vormen de banden meer naar het wegdek, waardoor u meer grip heeft. Iets minder rolweerstand, maar wel meer grip en veiligheid.
 • In de winterperiode slijten onderdelen sneller, controleer daarom regelmatig de remmen en draaiende onderdelen.
 • Ga bevroren onderdelen tegen door de fiets te stallen op plekken waar het niet vriest. Het kan namelijk gebeuren dat rem- of schakelkabels bevriezen, deze zullen daarom niet werken. Laat u deze ontdooien dan zullen ze weer gaan werken.
 • Controleer regelmatig of de ketting goed gesmeerd is (elke week), als deze vuil of roestig is moet deze eerder vervangen worden. Smeer deze dan ook goed in met de juiste smeermiddelen. (In de winkel vertellen we u welke het beste voor uw fiets is). Maak uw ketting schoon met een (badstoffen)doek, zodat het grootse vuil eraf is, daarna goed insmeren en laten intrekken.
 • Houd uw fiets goed schoon op alle onderdelen. Met pekel op de weg slijten onderdelen sneller. Denk goed aan de velgen en de spaken! U kan de fiets het beste schoonmaken met een vochtige doek en daarna gelijk weer droog maken en stallen in warmere ruimte.
 • Controleer uw fiets op loszittende onderdelen, roest of verbogen onderdelen. Deze onderdelen kan u het beste vervangen om erger te voorkomen.
 • Gebruik voor het controleren van uw fiets een fietsstandaard, zo zijn onderdelen draai- en beweegbaar.
 • Een ontvetter kan goed helpen bij het schoonmaken van alle onderdelen, wij hebben verschillende (biologische) ontvetters.

Accu onderhoud in de winter

Fietst u in de winter bijna niet op uw elektrische fiets? Berg dan uw accu op de juiste manier op!

 • Lees altijd goed de gebruiksaanwijzing van uw fiets voor het beste bewaaradvies.
 • Bewaar de accu altijd op kamertemperatuur en droge omgeving. Tussen 10 – 20 graden is de voorkeur.
 • Laad de accu tussen de 30% tot 70% op voordat u deze langere tijd niet gaat gebruiken. Een volledig vol of lege accu slijt het hardst.
 • Check één keer in de maand de acculading. Is deze onder de 30%? Laad de accu dan even weer bij.
 • Bij gebruik van een koude accu is het raadzaam om deze eerst een halfuur op kamertemperatuur te laten opwarmen, waarna u de accu kan gaan opladen.
 • Staat de fiets buiten als u aan het werk gaat? Neem dan de accu mee naar binnen. Dit geldt ook voor uw display als die afneembaar is, deze kan kapot vriezen.
 • De actieradius kan flink afnemen als het koud is. Soms wel tot 25% minder actieradius.

Egbers winterbeurt!

Wilt u zeker weten dat uw fiets de winter goed overleefd? Breng dan uw fiets langs voor een uitgebreide winterbeurt. Wij checken de fiets van A tot Z, waardoor u vertrouwd kan deelnemen aan het verkeer in de winter. Heeft u niet de mogelijkheid om de fiets te brengen bij ons in Borger? Dat geeft niks, want wij halen graag uw fiets op en brengen hem dan ook weer thuis!

Fiets winterbeurt!