Een prettig ritje met een steuntje in de rug?

Vederlicht en zorgeloos fietsplezier, zelfs met tegenwind of heuvel op. 
Dat is het genot van elektrisch fietsen op een E-bike met trapondersteuning.

Deze elektrisch ondersteunde fietsen ondersteunen u tot een snelheid van 25 kilometer daarboven zult u volledig zelf moeten trappen.

Elektrische fietsen zijn in te delen in twee groepen.

■ Met een rotatiesensor.
■ Met rotatiesensor en krachtsensor.

De fietsen met rotatiesensor en krachtsensor reageren op uw eigen kracht. In principe geldt, hoe meer kracht hoe meer ondersteuning. Met alleen een rotatiesensor is de geleverde ondersteuning meestal een vast vermogen. Daarnaast kan de ondersteuning ook nog afhangen van de fietssnelheid en het beentempo.

De accu bepaalt de reikwijdte van de elektrische fiets.
Hoe ver u kunt komen met één volledige batterijlading is afhankelijk van de gebruikte accutechniek en de maximale accu-inhoud gemeten in Wattuur. De soort accu heeft ook invloed op de levensduur van de elektrische fiets accu, deze levensduur wordt gemeten in aantal ladingen. De accu kan op diverse plaatsen op de fiets zijn gemonteerd. Dit verschilt per merk en model. De accu zit bij de meeste elektrische fietsen onder de bagagedrager. Bij sommige modellen in of op het frame en bij een paar modellen is de accu zelfs in de kettingkast verwerkt.

Er zijn verschillende aandrijvingstechnieken voor elektrische fietsen.
Op de fietsen in onze winkel vind je grofweg twee aandrijfsystemen, namelijk ION en Bosch. Beide systemen verschillen onderling flink, maar het meest opvallende verschil is dat het Bosch-systeem bij de trapas wordt geplaatst en het ION-systeem vaak in voor- of achterwiel te vinden is.

De actieradius die u haalt met een acculading is afhankelijk van veel factoren. Met de lage ondersteuningsstand, een goed onderhouden lichtlopende fiets en een bandenspanning van 5 à 6 bar bereikt u de optimale afstand. Maar ook uw eigen gewicht, de weersomstandigheden, het aantal keren dat gestopt wordt en het wegdek hebben grote invloed op de actieradius.

Egberts Fietsen heeft door jarenlange ervaring en up to date kennis een uitgebalanceerde collectieve samengesteld met een passende elektrische fiets voor ieders behoefte! Het is altijd noodzakelijk dat u diverse merken even zelf ervaart door middel van een proefrit. Daarnaast kunt u onze vriendelijke electro fietstechnicussen aanspreken of bellen voor een afspraak. Zij geven antwoord op al u vragen en geven voorlichting over de mogelijkheden.

Klik hieronder op onze merken waar wij dealer van zijn, voor alle modellen met bijbehorende specificaties en adviesverkoopprijzen.

Afspraak maken voor een proefrit of extra informatie kom langs of bel ons: 0599-234224